Siirry pääsisältöön

TunneVaaka® – Työkaluja omaishoitajille -kirjanen julkaistu

12.10.2021

Kirjoittanut: Päivikki Inkerinniemi

Tunne voimavarasi -hankkeessa pyydettiin eri ikäisiä omaishoitajia kuvailemaan sitä, minkälaisia tunteita omaishoitajana toimiminen on heissä herättänyt, sekä minkälaisia hyviksi havaittuja tunteidensäätelykeinoja itsellään on.  Näitä kokemuksia on koottu vastikään julkaistuun ja maksuttomaan TunneVaaka® – Työkaluja omaishoitajalle -kirjaseen.

Kirjanen sisältää tiiviissä muodossa pohdintaa mm. omaishoitajan eri rooleista, haastavista tilanteista sekä tunteista ja niiden säätelystä. Teemoja voi tarkastella myös itsensä kautta jokaisen tekstiosuuden lopussa olevien pohdintakysymysten avulla.

TunneVaaka® on ensisijaisesti tarkoitettu omaishoitajille, jotka kaipaavat tukea ja kokevat olevansa yksin hankalilta tuntuvien tunteiden kanssa. Kirjasesta hyötyvät myös omaishoitajien kanssa työskentelevät ammattilaiset ja vapaaehtoiset, jotka miettivät, miten ottaa herännyt huoli puheeksi omaishoitajan kanssa.

Julkaisun tarkoituksena on edistää omaishoitajien hyvinvointia ja jaksamista rohkaisemalla avun hakemiseen sekä vaikeista asioista puhumiseen. Kirjanen sisältää TunneVaaka®-mittarin, jonka väittämien avulla voi pohtia omien voimavarojen sekä huolien tasapainoa.

TunneVaaka® on Maria Akatemiassa kehitetty ennaltaehkäisevän väkivaltatyön työväline, jota on sovellettu Tunne voimavarasi-hankkeessa omaishoitajien käyttöön.

Painettua kirjasta (noin 30 sivua) voi tilata maksutta osoitteesta: julkaisut@miinasillanpaa.fi

Sähköinen versio (pdf): TunneVaaka® -Työkaluja omaishoitajille

Printattava (pdf) mustavalkoinen versio TunneVaaka -mittareista

Kuvitus: graafikko Hannamari Kovanen

Jaa: